В Італії заборонили рекламу, яка вважається сексистською чи дискримінаційною

Дата: 07 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

В Італії сенат ухвалив закон, що забороняє вуличну рекламу, яка вважається сексистською чи дискримінаційною.

Про це повідомляє The Guardian.

Фото з відкритих джерел

Закон, який є частиною указу про транспорт та інфраструктуру, забороняє рекламу на вулицях та всіх видах транспорту, що принижує жінок і закріплює гендерні стереотипи, а також ту, яка вважається шкідливою для цивільних та політичних прав або містить дискримінаційні послання щодо геїв, етнічних та релігійних груп чи людей з інвалідністю.

Крім того, закон забороняє рекламу, що дискримінує людей за ознакою їхньої гендерної ідентичності.

Проти закону виступали праві політики та групи, які підтримували заборону абортів. Сенатор Лючіо Малан від ультраправих “Братів Італії” назвав закон “ідеологічною нормою, спрямованою на обмеження свободи слова”.

Опоненти особливо розлючені, оскільки саме згадка гендерної ідентичності фактично призвела до того, що минулого тижня сенат відхилив законопроєкт, спрямований на боротьбу з гомофобією.

Крім того рішення викликало скарги з боку груп, які виступають проти абортів, оскільки закон не дозволить їм розміщувати рекламні щити, що містять інформацію образливу для жінок, які зробили аборт.

Нагадаємо, на початку вересня поточного року Верховна Рада України підтримала в другому читанні законопроєкт №3427 щодо протидії дискримінації за ознакою статі в рекламі. 

Під заборону, згідно із законом, потраплять і демонстрація насильства за ознакою статі, а також реклама, в якій тіло людини або частини тіла подають виключно як сексуальний об’єкт, щоб залучити увагу споживача. Забороненою стане й реклама з натяками (слова, звуки, зображення) на сексуальні відносини, які не мають прямого стосунку до рекламованого продукту або способу його споживання.

У разі порушення рекламодавець сплачуватиме штраф у п’ятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, а повторне вчинення порушення протягом року призведе до штрафу в 30-кратному розмірі вартості розповсюдженої реклами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter