В Італії на церковному вертепі зобразили двох матерів Ісуса: це обурило деяких католиків і політиків

Дата: 26 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Цьогорічний церковний вертеп обурив деяких консервативних католиків і політиків Італії, бо замість традиційних фігурок Марії і Йосипа на ньому зобразили двох матерів Ісуса.

Про це пише Reuters. 

Фото: Reuters / Ciro De Luca

Вертепи – популярна традиція в Італії, але останніми роками вони стали полем битви, оскільки країна стає дедалі більш світською та багатокультурною. Священник церкви Святих Петра та Павла отець Віталіано Делла Сала виступив на захист неортодоксального зображення народження Ісуса.

“Цією сценою я хотів показати, що сім’ї більше не є традиційними. У наших парафіях ми бачимо дедалі більше дітей з нових типів сімей, які існують і є частиною нашого суспільства, дітей розлучених батьків, одностатевих пар, самотніх людей, молодих матерів”, – пояснив він.

Отець Делла Сала, відомий в Італії своєю підтримкою ЛГБТ-спільноти та ліберальних поглядів, каже, що його позиція збігається з позицією Папи Франциска, який нещодавно дозволив священникам благословляти одностатеві пари.

Однак сенатор Мауріціо Гаспаррі від керівної партії Forza Italia засудив вертеп із зображенням двох жінок, заявивши, що він нібито “ображає всіх тих, хто завжди поважав і був відданий Святому Сімейству”.

Група Pro-Vita&Famiglia” (“За життя і сім’ю”) теж розкритикувала цю сцену, назвавши її “небезпечною”, а також “ганебною та блюзнірською”. Група водночас стверджує, що вертеп суперечить вченню церкви про сім’ю та нібито узаконює одностатеве батьківство й сурогатне материнство. Члени цієї групи запустили онлайн-петицію із закликом до єпископа Авелліно втрутитися. 

Наразі  ця петиція зібрала понад 21 тисячу підписів.

Нагадаємо, що Папа Римський Франциск схвалив декларацію про пастирське значення благословень, яку опублікувало Релігійне управління Ватикану. Тепер католицьке духовенство благословлятиме гомосексуальні пари, проте не проводитиме для них вінчання або будь-які шлюбні обряди.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter