В Ірпені облаштували тимчасове житло для людей, які втратили домівки

Дата: 11 Травня 2022
A+ A- Підписатися

В Ірпені Київської області на території санаторію “Дубки” запрацювало наметове містечко для людей, які втратили своє житло. У наметах наразі облаштовано 70 місць і ще 120 – у кімнатах санаторію. Також на території працюють медпункт і їдальня. 

Про це у фейсбуку повідомив мер міста Олександр Маркушин. 

Фото з фейсбуку Маркушина

Перші ірпінці, які досі були змушені жити в сирих підвалах, вже переселилися до цього тимчасового житла, зазначив Маркушин:

“Паралельно ми проводимо величезну роботу в пошуках варіантів тимчасового житла для людей, які зараз зовсім не мають, де жити. Ведемо перемовини з іншими санаторіями міста, де є умови для проживання. Також обговорюємо варіант надання Укрзалізницею спальних вагонів”.

За його словами, вже вдалося домовитися про 2000 ліжкомісць для ірпінців у Києві. 

Мер закликав мешканців Ірпінської громади, які втратили житло, приходити до місцевого ЦНАПу або телефонувати за номером 099 06 01 861. Першочергово житло надаватимуть пенсіонерам та сім’ям з дітьми.

Маркушин наголосив, що зараз ідеться про проміжний тимчасовий варіант житла:

“Паралельно обласне керівництво та держава напрацьовують механізми забезпечення постійним житлом людей, які його втратили”.

Нагадаємо, що через російське вторгнення до України тисячі громадян у різних містах країни залишилися без домівок. Станом на кінець березня російські війська в Україні знищили приблизно 4500 житлових будинків. Держава допоможе їх відбудувати. Тепер у застосунку “Дія” можна повідомити про пошкоджене чи знищене майно. Це допоможе оцінити збитки, щоб після перемоги їх відшкодувати.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter