В ірландському графстві Голвей сталася пожежа в готелі, в якому планували розселити біженців: є ймовірність підпалу

Дата: 19 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

У ніч проти неділі в графстві Голвей сталася пожежа в готелі “Росс Лейк”, який переобладнали для прийняття мігрантів і шукачів притулку. За кілька днів до цього поблизу відбулися протести проти використання готелю для шукачів притулку. Ірландські політики й урядовці підозрюють, що пожежа виникла внаслідок підпалу. 

Про це пише видання The Journal.

Фото: RTE

Так, пожежа в готелі почалася близько 23:35 за місцевим часом у суботу. Тоді людей у будівлі не було, тому потерпілих унаслідок інциденту немає. Поліція Ірландії розпочала розслідування справи та шукає причину виникнення пожежі. 

Готель “Росс Лейк”, розташований приблизно за 20 кілометрів від міста Голвей, уже кілька років не використовувався за призначенням, але найближчим часом мав прийняти 70 заявників на отримання міжнародного захисту.

На пожежу відреагувала влада країни. Зокрема, ірландський прем’єр Лео Варадкар заявив, що насильству, підпалам і вандалізму немає жодного виправдання, а міністр інтеграції Родерік О’Горман сказав, що підпал мав на меті залякати людей, які шукають міжнародного захисту в Ірландії.

Міністерка юстиції Хелен Макенті назвала підпал готелю “абсолютно ганебним” та “зловіщим” і закликала очевидців події повідомити всі деталі поліції.

Цього року близько 11 850 осіб подали заяви про надання притулку в Ірландії. Це дещо нижче за рекордні 13 651 особу, зареєстровану у 2022 році, на додаток до більш ніж 70 тисяч українських біженців, які опинилися в країні, рятуючись від війни. 

Ірландія – невеликий острів з населенням близько 5 мільйонів людей, тому така кількість шукачів притулку та біженців спричинила житлову кризу в країні. 

Раніше цього місяця уряд заявив, що місця для поселення шукачів притулку закінчилися.  Державна служба розміщення міжнародного захисту була змушена пропонувати намети, спальні мішки та додаткові гроші людям, які щойно прибули та вимушені були ночувати на вулиці.

Нагадаємо, що у вересні минулого року в ірландському місті Клеркасл у місці проживання для біженців відбувся напад на жінку та її восьмирічну доньку, якій завдали понад 70 ножових поранень. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter