В Ірландії з початку наступного року хочуть заборонити конверсійну терапію

Дата: 21 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Влада Ірландії планує заборонити конверсійну терапію – практику, спрямовану на примусову зміну сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності людини. Відповідний законопроєкт ухвалять на початку 2024 року.

Про це повідомляє BBC.

Фото: Getty Images

Згідно із законодавством Ірландії, гомосексуальність вважалася злочином до 1993 року. На момент скасування закону було засуджено щонайменше 940 чоловіків. Нині при міністерстві юстиції країни працює робоча група, яка займається анулюванням подібних вироків, які були ухвалені до 1993 року.

“Я не думаю, що ми можемо повністю усвідомити біль, завданий десятиліттями криміналізації гомосексуальності”, – заявила очільниця міністерства юстиції країни Хелен Макенті.

Нагадаємо, у січні поточного року влада Великої Британії заявила, що в країні ухвалять новий закон, який забороняє конверсійну терапію для трансгендерних людей. Раніше ця заборона стосувалася лише терапії для геїв та бісексуалів.

Раніше ZMINA повідомляла, що в лютому 2022 року парламент Нової Зеландії ухвалив закон, який забороняє конверсійну терапію.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter