У Новій Зеландії ухвалили закон, що забороняє практику примусової зміни статі

Дата: 20 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

У Новій Зеландії парламент ухвалив закон, який забороняє конверсійну терапію – практику, спрямовану на примусову зміну сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності людини.

 Про це пише CNN.

Фото: Getty Images

Законопроєкт підтримали 112 депутатів, проти виступили 8 членів правоцентристської Національної партії. В уряді зазначили, що практики, як-от конверсійна терапія, не працюють і завдають шкоди людям.

Конверсійною терапією називають сукупність методик, спрямованих на зміну сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності або гендерного самовираження людини. Ця практика може включати терапію розмовами, гіпноз, електрошок і голодування.

Влада Нової Зеландії отримала майже 107 тисяч публічних звернень щодо законопроєкту, що є найбільшою кількістю публічних подань щодо будь-якого закону.

Це великий день для райдужних спільнот Нової Зеландії“, – сказав міністр юстиції Кріс Фаафой.

Новий закон робить злочином проведення конверсійної терапії на неповнолітніх і передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років, якщо ці практики завдадуть серйозної шкоди людині незалежно від її віку. Обвинуваченому загрожуватиме позбавлення волі на строк до 5 років.

Нагадаємо, минулого року у Канаді ухвалили закон, що забороняє так звану репаративну терапію – антинаукову методику, спрямовану нібито на зміну сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності людини.

Канадські законотворці внесли зміни до кримінального кодексу, згідно з якими надання, просування, реклама конверсійної терапії та отримання грошей за її проведення вважаються злочином. Закон забороняє також вивозити дітей з Канади для “лікування” за кордоном. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter