В Індонезії скасували перевірку жінок на незайманість при прийомі на службу в армії

Дата: 06 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

В Індонезії після тривалої критики правозахисників скасували перевірку на незайманість для жінок, яку раніше проводили при прийомі на службу.

По це пише The Guardian.

Джерело: korrespondent.net

Під час так званого “тесту двома пальцями”, раніше  обов’язкової частини медогляду, лікар вставляв два пальці в піхву жінки, щоб перевірити, чи ціла дівоча пліва. Якщо жінка не була незайманою, її в армію не брали.

Відтепер жінок братимуть в армію на тих же підставах, що й чоловіків, заявив під час телеконференції начальник штабу армії генерал Андіка Перкаса.  

“Є речі, які не мають значення… Ми більше не можемо проводити такого роду обстеження. Жінки й чоловіки відтепер будуть проходити ті самі медичні огляди”, – наголосив генерал.

За інформацією журналістів, вагінальний тест в Індонезії також проводився у деяких випадках щодо жінок – наречених військових офіцерів.

Загалом жінки складають 10% персоналу індонезійської армії.

Правозахисники, які тривалий час критикували “тест”, привітали прогресивні зміни та висловили сподівання, що за прикладом армії перевірку на незайманість скасують авіація і флот Індонезії.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Сенат Чехії проголосував за компенсацію тисячам ромських жінок, яких незаконно стерилізували чехословацька, а згодом і чеська влада між 1966-м і 2012 роками.

Потерпілих від примусової стерилізації жінок зазвичай змушували підписувати бланки згоди під час пологів або одужання після кесаревого розтину. У багатьох випадках їм не говорили, на що вони погоджуються. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter