В Індонезії можуть заборонити журналістські розслідування та ЛГБТ-контент

Дата: 23 Травня 2024
A+ A- Підписатися
У парламент Індонезії можуть ухвалити законопроєкт, які забороняє журналістські розслідування та ЛГБТ-контент.
 
Про це повідомляють NBC News та Reuters.
 
Джерело: NBC News

“Парламент Індонезії пропонує внести зміни до закону про трансляцію, заборонивши розслідувальну журналістику та ЛГБТ-контент. Це викликало критику громадянського суспільства та кіновиробників через обмеження свободи слова й творчого вираження”, – йдеться у матеріалі.

Зазначається, що у законопроєкті не деталізували процес заборони розслідувальної журналістики, однак творчі спілки вже висловили незгоду із цензурою.

“Це означатиме, що ми, як журналісти, більше не зможемо розкривати важливі історії, такі як корупція, кумівство та екологічні злочини”, – сказав Баю Вардхана, голова асоціації незалежних журналістів, щодо законопроєкту.

Документом також пропонується заборонити зображення насильства, містицизму, ЛГБТ й іншої “негативної поведінки чи стилю життя, потенційно здатного нашкодити громадськості”.

Наразі законопроєкт перебуває на ранніх етапах ухвалення, але у разі набуття ним чинності, дія заборони поширюватиметься на увесь контент, що транслюватиметься в Індонезії, в тому числі на онлайн платформах.

Журналісти та організації громадянського суспільства вважають, що заплановане обмеження журналістики в третій за величиною демократії світу зашкодить свободі вираження поглядів і важко завойованим свободам після того, як Індонезія вийшла з десятиліть авторитарного правління в 1998 році.

Індонезія – найбільша за населенням мусульманська країна світу й третя за кількістю виборців демократія.

Раніше ZMINA повідомляла, що в Індонезії можуть запровадити покарання за подружню зраду, співмешкання до шлюбу та образи в бік влади. Планується, що новий закон, крім місцевих жителів, буде поширюватися й на іноземців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter