В Індії натовп чоловіків увірвався до жіночого коледжу та домагався студенток

Дата: 06 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

28 березня у місті Індрапрастха сотні студенток зібралися у жіночому коледжі, який є філіалом Делійського університету у столиці Індії, на святкування щорічного фестивалю. Коли зала переповнилася, то ворота зачинили та вхід заборонили. Чоловіки, яких не пропустили, почали перелазити через паркан, а опинившись всередині, стали домагатися до студенток. 

Про це повідомляє видання “Vice”.

Фото: Vice

За анонімними свідченнями однієї зі студенток, опинившись у стінах коледжу, чоловіки, які були у стані алкогольного спʼяніння, почали переслідувати дівчат та обмацувати їх. 

Тоді адміністрація навчального закладу вирішила закрити студенток у гуртожитках. Правоохоронці приїхали на виклик лише за дві години.

Це було жахливо. Ми були замкнені у наших кімнатах гуртожитку через абсолютний страх. Це має бути наше безпечне місце. З іншого боку, ці чоловіки вільно блукали нашим кампусом, – каже 21-річна студентка. 

5 квітня керівництво коледжу подало до поліції заяву щодо вторгнення чоловіків на територію навчального закладу й агресивних дій у бік студенток.

Інцидент спричинив масові протести з боку студентів коледжів Делійського університету. Вони вимагають відповідальності та безпеки, а також звертають увагу на багаторічну практику мізогінії і Мізогінія – жінконенависництво. та насильства у своїх кампусах, які влада часто залишає поза увагою.

“Це свого роду досягнення для чоловіків – проникнути в безпечний і надійний простір, призначений для жінок. Минулого тижня, коли розгорталася ця ситуація, один хлопець, якого попросили піти, сказав: “Чому я маю йти? Я прийшов, щоб побачити жінок, і я зроблю саме це”, – розповіла студентка, на імʼя Нілабджа.

Відомо, що аудит безпеки Національної студентської спілки Індії за 2018 рік виявив, що кожна четверта студентка коледжів Делійського університету стикалася з сексуальними домаганнями, зокрема дотиками, непристойними жестами, поглядами й коментарями з сексуальним підтекстом.

Нагадаємо, що у січні 2022 року в Індії закрили додаток Bulli Bai, де опублікували фотографії понад сотні мусульманських жінок з Індії, яких нібито “виставили на продаж”, як покоївок. Поліція зареєструвала скаргу за переслідування та образу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter