В Естонії знизився рівень підтримки українських біженців – дослідження

Дата: 12 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Серед жителів Естонії підтримка приймання українців, які тікають від війни, впала до найнижчого рівня за 12 місяців.

Про це свідчать результати опитування, проведеного фірмою Turu-uuringute на замовлення Державної канцелярії, повідомляє Riigikantselei.

Фото: “Укрінформ”

У лютому 67% жителів вважали, що держава в разі потреби має приймати українських біженців.

Проти прийняття Естонією українських біженців у лютому були 24% респондентів, решта не зуміли висловити думку з цього приводу.

Серед естонців прийом українських біженців у лютому підтримували 76%, серед не естонців – 48%. Не підтримували – 17% і 38% відповідно. 6% естонців і 14% представників інших національностей вагалися з відповіддю.

За повідомленням Держканцелярії, підтримка прийому українських воєнних біженців серед усіх жителів країни впала до найнижчого рівня за 12 місяців.

У грудні 2022 року, коли проводилося попереднє аналогічне опитування, 73% респондентів підтримували прийом державою українських біженців, проти були 21%. Ще 6% тоді не зуміли висловити думку.

У лютому 66% жителів Естонії підтримували військову допомогу союзників Україні (85% естонців, 27% представників інших національностей), 80% підтримували надання гуманітарної допомоги Україні (88% естонців, 64% представників інших національностей), 69% вважали, що Естонія має підтримувати повоєнну відбудову України (80% естонців, 47% представників інших національностей), а 61% підтримували санкції проти Росії, навіть якщо це спричинить помітне зростання цін на енергію та харчові продукти в Естонії (79% естонців, 25% представників інших національностей).

З кінця лютого 2022 року Естонія прийняла понад 68 000 українських воєнних біженців.

Раніше ZMINA повідомляла, що у Британії вісім з десяти людей, які приймали українців, що тікали від війни, сказали, що мають позитивний досвід прийому біженців. Крім того, більшість населення вважає, що Велика Британія має продовжувати приймати українців, що виїхали із зони бойових дій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter