В Естонії та Латвії створили програму підтримки для працевлаштування біженців

Дата: 14 Травня 2024
A+ A- Підписатися

В Естонії та Латвії Естонська рада допомоги біженцям (Eesti Pagulasabi) запускає нову програму підтримки, що стосується ринку праці для біженців, які шукають роботу та можливості просування в кар’єрі.

Про це повідомив естонський мовник ERR.

Українські біженці в Таллінні. Фото: Ken Mürk / ERR

“Наша мета – підтримати біженців, які шукають роботу, адаптуватися в нових умовах, допомагаючи їм вийти на ринок праці та максимально застосувати свій потенціал. У межах програми учасникам пропонуються різні можливості для того, щоб розвивати свої навички та отримати необхідну підтримку для успішної адаптації в новій країні”, – зазначила Вероніка Сааревялі, керівниця програми консультування Eesti Pagulasabi.

За її словами, важливою складовою програми стануть практичні заняття. Такі як рольові ігри, симуляції співбесіди під час пошуку роботи та групові співбесіди, які допоможуть учасникам програми реалізувати набуті знання та навички.

Крім того, програма пропонує можливості пройти практику або ознайомитися з роботою. Для цього будуть залучені різні роботодавці, щоб розширити кругозір учасників та підготувати їх до успішного виходу на ринок праці.

У нинішній конкурентній ситуації на ринку праці дуже важливо, щоб здобувачі роботи з-поміж біженців мали необхідні навички та знання, щоб знайти потрібну роботу та успішно впоратися з новими обставинами“, – зауважила посадовиця.

Повідомляється, що до участі в програмі запрошують біженців, які шукають роботу, віком до 25 років та старших за 55 років, що хочуть вийти на ринок праці або знайти більш підхожу роботу. Загалом у програмі в Естонії впродовж року зможуть узяти участь 144 особи. Щомісяця стартуватиме одна група з 12 осіб.

Програма навчання складається з п’яти модулів. У першому модулі представлено огляд процесу подання заяви на роботу та варіантів пошуку роботи, а також ознайомлення з необхідними документами та різними платформами подання резюме. Наступні модулі присвячено огляду державної політики ринку праці, особистісної підтримки, психологічної підтримки, а також процесу та етапів проходження співбесіди.

Eesti Pagulasabi планує реалізувати свій задум разом з партнерами: латвійською організацією Shelter “Safe House”, Естонською трудовою інспекцією та Латвійською трудовою інспекцією.

Програма діятиме з червня 2024 до липня 2025 року. Вона фінансуватиметься через Interreg за підтримки Європейського фонду регіонального розвитку.

Нагадаємо, раніше ZMINA повідомляла, що, за результатами дослідження Центру економічної стратегії, серед працевлаштованих українських громадян за кордоном більшість повідомляє, що заробляє більше, ніж до повномасштабного вторгнення. У листопаді 2022 року про це казали на 20% менше українців, ніж зараз. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter