В Естонії НАТО проведе найбільші у світі навчання з кіберзахисту Locked Shields-2023

Дата: 09 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Центр НАТО зі співробітництва у сфері кібербезпеки з 18-го до 21 квітня проведе в естонському Таллінні найбільші у світі кібернавчання — тренінги з кіберзахисту Locked Shields-2023, в них візьмуть участь приблизно три тисячі осіб.

Про це пише естонська телерадіокомпанія ERR.

Джерело: pexels.com

На заході учасники розв’язуватимуть реальні завдання у сфері кібербезпеки: протистоятимуть атакам на електромережі, підвищуватимуть спроможності мереж до захисту та ухвалюватимуть тактичні й стратегічні рішення в критичній ситуації тощо.

За словами директора Центру НАТО зі співробітництва у сфері кібербезпеки Марта Ноорми, “жодні інші навчання з кіберзахисту не можуть запропонувати такий конкретний і детальний досвід, як Locked Shields”. 

Він уточнив, що 500 організаторів готували та доопрацьовували навчання впродовж семи місяців і створили понад 5,5 тисячі відповідних віртуальних систем.

Цього року в навчаннях візьмуть участь групи з 38 різних країн. Проводяться вони з 2010 року.

Нагадаємо, що щодоби фахівці Держспецзв’язку нейтралізують від 5 до 40 потужних DDoS-атак високого рівня з боку РФ. За грудень 2022 року вони зупинили та заблокували 395 таких атак.

Найпоширенішою практикою, яку використовують російські військові хакери в Україні, є розсилання шкідливого програмного забезпечення, що краде облікові дані або знищує інформаційні системи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter