В Азербайджані затримали журналіста, який розслідував корупцію у владі

Дата: 14 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

В Азербайджані затримали редактора економічного відділу агентства Turan Хафіза Бабали: журналіст відомий розслідуваннями фактів корупції у владі.

У МВС країни заявили, що це пов’язане зі справою про контрабанду валюти, за якою раніше заарештували керівників незалежного видання Abzas Media, пише Turan.

Хафіз Бабали. Джерело: turan.az

Як саме журналіст пов’язаний з цією справою, у відомстві не уточнили.

Родичі Бабали повідомили Turan, що додому до нього прийшли співробітники Головного управління поліції Баку, провели обшук у його квартирі в Сумгаїті, а потім забрали його із собою.

Раніше Бабали вже викликали до поліції як свідка в справі про контрабанду валюти співробітниками Abzas Media.

Затримання журналіста-розслідувача засудив Комітет захисту журналістів (CPJ). Там закликали азербайджанську владу негайно звільнити його та інших несправедливо затриманих медійників.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що, за даними “Репортерів без кордонів”, в Азербайджані триває “полювання на журналістів небагатьох незалежних медіа”. Зокрема, жертвою влади став ведучий новин ютуб-каналу Kanal 13 Руфат Мурадлі, якого заарештували “за непокору поліції” невдовзі після арешту директора медіа Азіза Оруджева і чотирьох журналістів Abzas Media.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter