В Австралії тисячі людей вийшли на марші проти насильства щодо жінок

Дата: 28 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

27 квітня австралійці пройшли маршем по всій країні, в тому числі в містах Сідней і Аделаїда, із закликом покласти край насильству щодо жінок.

Про це повідомляє DW.

Демонстрації розпочалися після нещодавнього нападу з ножем у торговому центрі Bondi Junction у Сіднеї, в результаті якого загинуло  п’ять жінок.

Австралійська правозахисна організація What Were You Wearing закликала провести триденні демонстрації з п’ятниці по неділю.

Прем’єр-міністр Лейбористської партії Австралії Ентоні Альбанезе підтримав мітинги. Він запевнив, що сам братиме участь у демонстраціях і пройде з жінками Австралією.

“Досить!”. “Насильство щодо жінок – це епідемія. Ми повинні домогтися більшого”, – зазначив Альбанезе. 

Він додав, що цього року кожні чотири дні вбивали жінку. 

Як пише видання, у Сіднеї біля будівлі міського парламенту зібралися близько 3000 протестувальників. Вони тримали плакати з гаслами “Повага” та “Зупиніть насильство щодо жінок“. Демонстранти вимагали посилити закони щодо покарання за акти насильства щодо жінок.

Сенаторка від Партії зелених Сара Генсон-Янг заявила в Аделаїді, що для боротьби з гендерним насильством в Австралії необхідна “національна реакція на надзвичайні ситуації”.

Жінкам набридло, коли їм кажуть: “Так, це погано, але ми мало що можемо зробити“, заявила Генсон-Янг.

Окрім Сіднея та Аделаїди, марші також мають проходити в інших великих містах Австралії, зокрема в Мельбурні та Брісбені.

Нагадаємо, 24 квітня Європарламент вперше в історії ЄС ухвалив правила боротьби з домашнім насильством та насильством щодо жінок.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter