В Австралії комік під час виступу попросив матір з немовлям вийти із зали: глядачі обурилися

Дата: 24 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Американський комік Ардж Баркер під час виступу на Міжнародному комедійному фестивалі в Мельбурні попросив вийти із зали жінку з немовлям, бо те розплакалося. Такі дії коміка обурили інших глядачів і розпалили дискусії про права матерів відвідувати громадські місця з немовлятами.

Про це пише CNN.

Ардж Баркер. Фото: Herald Sun

Так, Баркер виступав перед публікою в театрі Athenaeum, коли його перервав плач немовляти. Через це комік попросив матір цієї дитини залишити залу, щоб не заважати виступу. Він зазначив, що зробив це нібито “від імені 700 людей, які заплатили за концерт”.

“Проблема полягала суто у звуці, а не в тому, що вона була мамою. Я нічого не маю проти мам. Я розумію, що для матері з немовлям це було важко й соромно, і мені дуже шкода через це”, – наполягав Баркер.

Згодом, виступаючи на мельбурнській радіостанції 3AW, Баркер сказав, що він “зробив це заради шоу й глядачів, які заслуговували без перерв бачити те, за що заплатили”.

Мати дитини Тріш Фаранда зізналася, що спочатку сприйняла прохання коміка як жарт. За її словами, немовля не кричало, а вона почала годувати його груддю, щоб те залишалося спокійним. Однак після зауважень Тріш усе ж залишила залу, стверджуючи, що не хотіла псувати вечір іншим.

Прохання Баркера обурило частину глядачів, серед яких були переважно жінки. Тому вони вирішили підтримати Тріш і вийшли із зали разом з нею. Водночас деякі підтримали й коміка, критикуючи матір за те, що вона прийшла на виступ з дитиною.

Організатори Міжнародного комедійного фестивалю також відреагували на ситуацію. Вони заявили, що на захід можна приходити з немовлятами, проте матері мають сідати позаду, щоб вони могли “швидко й легко піти” та не заважати артисту й іншим відвідувачам, якщо дитина починає шуміти.

На інцидент відреагували, зокрема, австралійські політики, які захищають права жінок і заохочують матерів брати участь у суспільному житті. Зокрема, політикиня Еллен Сенделл написала в соцмережі Х: “Молодим мамам досить важко брати участь у суспільному житті через бар’єри, які стоять перед ними. Бути приниженою за те, що просто намагаєшся насолодитися комедійним виступом, жахливо”.

Сенделл також відповіла людям, переконаним, що дитину слід було залишити вдома: “Жінки мають право брати участь у суспільному житті під час годування груддю. Примітка для чоловіків, які цього не розуміють: коли ви годуєте груддю, то ви буквально весь час прив’язані до дитини й не можете залишати її довше, ніж на годину. Отже, коли ви не дозволяєте годувати дитину груддю в певних місцях, ви фактично стверджуєте, що матерям заборонено такі місця відвідувати”.

Нагадаємо, що американський комік Джо Кой, який цьогоріч вів премію “Золотий глобус” виступив на сцені з монологом про “Барбі” й “Оппенгеймер” – фільми, які цьогоріч переважали за кількістю номінацій. Кой зазначив, що обидві кінострічки змагалися в новій номінації “За кінематографічні та касові досягнення”, і невдало їх порівняв, знецінивши героїнь фільму “Барбі”. На це одразу негативно відреагувала аудиторія, що була присутня в залі, а згодом і користувачі соцмереж. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter