В Авдіївці росіяни застосували фосфорні снаряди на території коксохімічного заводу

Дата: 16 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Російські військові застосували фосфорні снаряди на території коксохімічного заводу в Авдіївці, яку боронять українські військові.

Про це в соцмережах повідомила пресслужба 3 окремої штурмової бригади.

“Окупанти застосовують фосфорні снаряди, від яких відбувається загоряння цистерн з мазутом. Отруйний смог розповсюджується всією територією заводу”, – йдеться в повідомленні.

Також ворог скидає на завод по 60 авіаційних бомб удень і вночі, тривають постійні ворожі обстріли з артилерії та РСЗВ, російські військові здійснюють безперервні штурми за допомоги броньованої техніки та навали піхоти противника, розповіли військові.

Також про надскладну ситуацію в Авдіївці повідомив пресофіцер 3 ОШБр Олександр Бородін в ефірі національного телемарафону новин.

“Ворог починає застосовувати фосфор. Збільшилося використання КАБів. КАБи – набагато гірше, ніж артилерія. Це авіабомби і по 250 кг, і по пів тонни. Це і 50, і більше авіабомб за добу. Їх дуже велика кількість на такий невеликий плацдарм, який утримується. І от зараз застосовується фосфор. За добу була вістка про це. Це все продовжується. Накал тільки зростає”, – сказав він.

Водночас у 3 ОШБр наголосили, що підрозділи українських військових продовжують гідно протистояти противнику, ведуть оборону та завдають ворогу рекордних втрат.

Нагадаємо, що 15 лютого 3 ОШБр підтвердила, що її бійців терміново передислокували для посилення українських військ у районі Авдіївки. Також тут повідомили, що на Авдіївському напрямку двом бригадам ворога завдали критичного ураження, однак українським захисниками доводиться “воювати на 360 градусів”, а росіяни перекидають до Авдіївки нові сили.

Нагадаємо, що білий фосфор викликає не просто опіки, а глибокі рани, починаючи від ураження кісток до змертвіння тканин. Відомо, що використання фосфорних бомб заборонено Женевською конвенцією.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Україні засудили двох жителів Луганщини, які перейшли на бік окупантів та почали воювати у складі збройних сил РФ. Засуджені застосовували заборонені фосфорні бомби проти мирних мешканців. Суд дав їм 10 і 15 років позбавлення волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter