В Афганістані бойовики влаштували стрілянину на весіллі, бо під час свята звучала музика

Дата: 31 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

На сході Афганістану бойовики, які назвалися талібами, увірвалися на весілля і влаштували там стрілянину. Їм не сподобалось, що під час свята грала музика. Щонайменше дві людини загинули, ще 10 — отримали поранення.

Про це повідомляє BBC.

Джерело: thebell.io

Очевидець розповів BBC, що чотири пари організували спільне весіллі в районі Суркх Род у провінції Нангархар у п’ятницю.

Вони мали дозвіл від місцевого лідера “Талібану” на програвання записаної музики в зоні, відведеній для жінок. Але пізно ввечері озброєні люди увірвалися на свято та спробували розбити гучномовці. Коли гості почали протестувати, озброєні люди відкрили вогонь.

Офіційний представник “Талібану” Забіхулла Муджахід стверджує, що двох бойовиків уже затримали. Посадовець запевняє, що вони не були представниками його угруповання.

Окрім талібів, у цьому районі Афганістану діють також представники “Ісламської держави”. Їх теж звинувачували у схожих інцидентах у минулому.

“Талібан” офіційно забороняв музику під час свого попереднього перебування при владі — у 1996-2001 роках. Проте після повернення таліби поки що такої заборони не запроваджували.

Нагадаємо, що основою політичної програми руху “Талібан”, який захопив владу в Афганістані в серпні нинішнього року, стали заклики до організації життя в країні на основі норм ісламського права – шаріату – у його радикально традиційних трактуваннях. Серед іншого жінкам забороняється працювати, лікуватись у лікарів чоловічої статі, з’являтися в громадських місцях з відкритим обличчям і без чоловіка або родича чоловічої статі. Крім того, таліби принципово виступали проти освіти для жінок і часто атакували школи.

Першу акцію протесту за свої права з часу захоплення міста силами “Талібану” жительки Кабулу провели 17 серпня 2021 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter