Ув’язнення або виправні роботи світять прислужнику УПЦ МП, який вважає війну в Україні “божою волею”

Дата: 11 Січня 2023
A+ A- Підписатися

У Житомирі правоохоронці викрили прислужника Спасо-Покровського жіночого монастиря місцевої єпархії УПЦ МП, який після початку повномасштабного вторгнення публічно підтримав російських окупантів та виправдовував їхні воєнні злочини.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото: Служба безпеки України

Так, для підтримки окупантів прислужник приєднався до прокремлівського телеграм-каналу “Русская весна”. Там він закликав окупантів знищувати українців та захопити Київ.

“Почалося те, про що багато говорили – операція ЗС РФ на Україні. Рішення вітаю, тому що відбувається Воля Божа”, – писав прислужник. 

Крім того, чоловік активно оприлюднював схвальні коментарі щодо ворожих ракетних ударів по українських містах. Особливо “відзначав” повітряні атаки на об’єкти енергетики та соціальні установи, зокрема школи та лікарні.

У своїх дописах підозрюваний популяризував росіян і займався дискредитацією підрозділів Сил оборони, а також агітував громадян не вступати до лав українських захисників.

За ініціативи СБУ виявлені листування передали на комплексну судову психолого-лінгвістичну експертизу. За висновками експертів, задокументовані “публікації” загрожують державній безпеці України.

На підставі зібраних доказів правоохоронці повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення.

Нагадаємо, що ректор Почаївської духовної семінарії УПЦ МП архиєпископ Шумський Йов (Віктор Смакоуз) отримав 8,5 тисяч гривень штрафу за розпалювання релігійної ворожнечі в соцмережах. Зміст публікації невідомий, але лінгвістична експертиза встановила порушення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter