Утриматися від домислів і не давати оцінок: Міноборони звернулося до журналістів та медіа щодо висвітлення війни

Дата: 31 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Міністерство оборони (МО) вкотре звернулося до всіх, хто свідомо пов’язує свою роботу з інформацією, позиціює свою діяльність як публічну, має численну аудиторію і користується її довірою, з проханням дотримуватися рекомендацій щодо висвітлення військових дій.

Звернення оприлюднила пресслужба МО у фейсбуку.

Джерело: Міністерство оборони України

Зокрема, військові закликали представників медіа утримуватися від домислів і не давати оцінок діям Збройних Сил України (ЗСУ) та Сил оборони нашої країни загалом.

Також у Міністерстві нагадали, що лише військове керівництво володіє всією повнотою інформації про ситуацію на передових позиціях, отже саме військові посадові особи можуть надавати цю інформацію.

Пресслужба МО наголосила на неприпустимості подвійного трактування стратегічної та оперативної ситуацій, що склалися на фронті російсько-української війни, жонглюванні військовою термінологією, намаганнях продукувати власні, нічим не обґрунтовані прогнози.

“Так само неприпустимою є практика вирізання з контексту заяв окремих осіб, у тому числі офіційних, надання цим заявам різного забарвлення і трактування їх на власний розсуд”, – йдеться в повідомленні.

Головне правило – про військові дії, їхній перебіг, наслідки та результати повідомляють ЗСУ, наголосили в МО.

Раніше Міноборони оприлюднило пам’ятку для ЗМІ щодо висвітлення діяльності оборонних підприємств України: зокрема, заборонено висвітлювати влучання та масштаби руйнувань військових та оборонно-промислових об’єктів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter