Усіх виробників протезів в Україні зібрали для зручності на одній мапі

Дата: 09 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Міністерство соціальної політики за підтримки Світового банку підготувало єдину мапу, на якій можна знайти підприємства, що виробляють протезно-ортопедичні вироби.

Про це розповіли в уряді. 

Скриншот сторінки сайту

На сьогодні в Україні працює близько пів сотні протезно-ортопедичних підприємств, що відповідають технічним регламентам уряду. 

На мапі можна переглянути їхні контактні дані, а також фільтрувати інформацію за регіоном, районом чи територіальною громадою. Також можна дізнатися про те, наскільки завантажене підприємство, й загалом про його спроможність виготовляти протези верхніх та нижніх кінцівок.

Урядовці нагадують, що для отримання якісного протеза не потрібно чекати встановлення інвалідності, збирати кошти та їхати за кордон. Безоплатно протези можуть отримати не лише військові, а й цивільні, які постраждали внаслідок воєнних дій. Компенсацію за виготовлення протезів та ортезів уряд збільшив. 

Точну кількість тих, хто потребує протезів в Україні, назвати складно, втім, посилаючись на дані протезних компаній, лікарів і благодійних організацій, журналісти казали про щонайменше 20–50 тисяч людей. 

Нагадаємо, що цього року на Львівщині відкрили перший в Україні центр з протезування. 

Фотографія обкладинки: STAR TRIBUNE 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter