Уряд Угорщини пообіцяв змінити шкільний підручник з пропагандою про війну в Україні

Дата: 27 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Уряд Угорщини пообіцяв виправити ситуацію з провокативним змістом онлайн-підручника з географії для 8-класників, у якому російську агресію проти України пояснюють як громадянський конфлікт, який роздмухують Росія, ЄС і США.

Про це повідомляє видання InfoPost.

Фото: Укрінформ

Держсекретаріат освіти Угорщини випустив доручення, а також оприлюднив сторінку з інформацією, яка викликала хвилю обурення – її з онлайн-підручника мають вилучити.

Як зазначила голова Української асоціації “Єдність” Вікторія Петровська, державний секретаріат ще не звертався до них із проєктом нової редакції тексту.

“З розмови з представниками урядового кабінету освіти, нам видається, що до цієї частини підручника восьмикласники дійдуть у лютому-березні”, – зазначила вона.

Скріншот з онлайн-підручника

Скандальну редакцію підручника затвердили ще у 2018 році, тобто вже після початку російської агресії 2014, але ще до повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року.

Нагадаємо, що угорські освітяни ще два роки тому почали знаходити в підручниках ознаки того, що в дітей програмують налаштованість проти мігрантів. Хоча міжнародні медіа помічали ознаки пропаганди через підручники ще до того. Освітянська програма, яка хитається разом з настроями уряду, вдарила також по Україні як по новому об’єкту загальнодержавної ненависті.

Йдеться про офіційний підручник для 8 класу, що розробив державний центр OFI та який є обов’язковою навчальною книгою для угорських учнів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter