Уряд спрямував перші 600 млн гривень на виплату допомоги переселенцям – Шмигаль

Дата: 18 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Уряд спрямував перші 600 млн грн на виплату допомоги для вимушених переселенців. Йдеться про щомісячні виплати в розмірі 2 тис. грн дорослому і 3 тис. грн дитині або людині з інвалідністю. 

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі телеканалу “Рада”.

Скриншот зі звернення

За словами Шмигаля, уряд визначив, що на таку допомогу мають право громадяни, що зареєструвалися як внутрішньо переміщені особи, українці, які евакуюються з районів бойових дій та ті, хто проживає в деокупованих населених пунктах.

Крім виплат від держави, зауважив Шмигаль, найбільш постраждалі та незахищені українці зможуть отримати виплати від міжнародних гуманітарних організацій – ООН та ЮНІСЕФ. Таку допомогу у 2200 грн, яку виплачуватимуть протягом трьох місяців, найбільш незахищені групи населення зможуть отримати через “Дію”. Наразі працюють над технічною реалізацією такої можливості. 

Спільна програма охопить 700 тисяч українців.

Також на рівні Кабміну зафіксували, що українцям, які опинились у тимчасовій окупації чи оточенні, повністю продовжується нарахування і виплати всіх належних соціальних виплат: пенсій, соціальних допомог, пільг та субсидій.

Крім того, на 5 млн грн держава закупила продуктові набори для мешканців прифронтової зони – продукти роздають безкоштовно. 

Нагадаємо, що в Україні можна подати заявку про пошкоджене під час війни майно через “Дію”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter