Уряд працює над поверненням з Білорусі українців, які поїхали на лікування

Дата: 26 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Міністерство закордонних справ та Міністерство охорони здоров’я працюють над поверненням додому українців, які лікуються в Білорусі.

Про це повідомили на сайті уряду. 

Фото: з відкритих джерел

26 травня Україна закрила авіасполучення з Білоруссю через інцидент із посадкою та затриманням опозиційного журналіста Романа Протасевича. Однак, за наявною інформацією, досі в сусідній країні залишаються 26 громадян України, які поїхали туди по медичну допомогу, зокрема трансплантацію органів, кісткового мозку та імунотерапію. Ще четверо українців проходять обстеження в білоруських лікарнях. 

Дипломати та фахівці МОЗ, як наголосили в уряді, готові надати максимальне сприяння громадянам у розробленні оптимального маршруту прямування в кожному конкретному випадку, зокрема з огляду на стан здоров’я. Для отримання допомоги вони рекомендують звертатися на гарячу лінію Посольства України в Білорусі за номером телефону +375 25 603 1184.

Нагадаємо, що минулого року через політичну кризу, що розгорнулась у Білорусі, українців, які оплатили пересадки, не пускали туди зробити операції. Річ у тім, що кількість трансплантацій, які роблять в Україні, залишається низькою, а тому часто українці їдуть по пересадку до Білорусі

За різними підрахунками, в країні потребують пересадки близько п’яти тисяч пацієнтів щороку.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter