Уряд Нідерландів заборонив своїм громадянам усиновлювати дітей з-за кордону

Дата: 26 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Через велику кількість незаконних усиновлень уряд Нідерландів більше не дозволятиме своїм громадянам усиновлювати дітей з інших країн.

Про це інформують Reuters та NL Times з посиланням на міністра правового захисту Нідерландів Франца Вервінда.

DepositPhotos

У квітні нижня палата парламенту країни звернулася до уряду з проханням розробити план “поступової відмови” від усиновлень з-за кордону. Оскільки, на думку народних обранців, що підтримали пропозицію, система надто вразлива для зловживань.

Як заявив Франц Вервінд, Нідерланди повністю припинять усиновлення з-за кордону. Нові заяви про усиновлення дітей з-за кордону більше не прийматимуть, але поточні процедури, які вже почалися, поки що триватимуть.

Видання повідомляють, що за попередні 50 років нідерландці всиновили близько 40 тисяч дітей з 80 країн. За даними Нідерландського інституту молоді, в останні роки така практика зменшилася: у 2019 році було усиновлено лише 145 дітей, а у 2020 році, під час пандемії COVID-19, їхня кількість скоротилася до 70.

У період з лютого 2021 року по листопад 2022-го уряд Нідерландів майже на два роки заморозив міжнародне усиновлення після дуже критичного звіту про зловживання в системі.

Нідерландська політика усиновлення опинилася під пильною увагою після того, як все більше дорослих, раніше усиновлених дітей, почали досліджувати своє коріння. Вони часто виявляли, що їхні документи про народження були підроблені або втрачені чи що їхнє усиновлення було незаконним.

Як з’ясувалося, дітей привозили до Нідерландів нелегально, перші сім’ї змушували віддавати дітей на усиновлення або вводили їх в оману, а наявні дані про цих дітей є неточними чи фальсифікованими.

Наприкінці 2022 року уряд вирішив знову дозволити усиновлення з-за кордону, але лише з обмеженої кількості країн і за суворих умов та контролю. Тепер же Нідерланди повністю припинять усиновлення з-за кордону.

Раніше ZMINA повідомляла, що з 2021-го по 2023 рік після прибуття до Європи зникли безвісти понад 51 тисячу неповнолітніх біженців. Тобто в середньому за день зникають близько 47 дітей-мігрантів. Серед європейських країн, де кількість зниклих дітей-біженців найбільша, – Австрія та Італія.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter