Щодня в Європі безвісти зникають близько 47 дітей-мігрантів – дослідження

Дата: 30 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Із 2021 по 2023 роки після прибуття до Європи зникли безвісти понад 51 тисячу неповнолітніх біженців. Тобто в середньому за день зникають близько 47 дітей-мігрантів. Серед європейських країн, де кількість зниклих дітей-біженців найбільша, – Австрія та Італія.

Про це повідомляє CNN з посиланням на результати дослідження журналістської групи Lost in Europe.

Фото: Maja Hitij. Getty Images

Дані, отримані від 31 європейської країни, демонструють, що щонайменше 51 433 неповнолітніх біженці без супроводу були зареєстровані як зниклі безвісти в період із 2021 до кінця 2023 року. Фактична кількість може бути більшою через те, що не всі країни взагалі збирають такі дані.

Італія та Австрія лідирують у реєстрації зниклих дітей-біженців із 22 899 та 20 077 випадками відповідно. За ними йдуть Бельгія, Німеччина та Швейцарія з приблизно від 2200 до 1200 зареєстрованих випадків.

Проте вищі цифри в Італії та Австрії не означають більшу кількість випадків, а радше наявність ефективніших систем збору даних, вважають в організації Missing Children Europe.

Скриншот. Джерело: CNN

Доля зниклих дітей-мігрантів без супроводу викликає занепокоєння, наголосила генеральна секретарка Missing Children Europe Ааг’є Івен.

“Вони мають підвищений ризик стати мішенню торговців людьми, якщо ще не стали. Контрабандисти можуть використовувати (таких дітей. – Ред.) для погашення боргів або тому, що вони мають вплив на своїх близьких або їхні паспорти”, – підкреслила Івен.

Численні фактори сприяють зникненню дітей-мігрантів. Деякі з них могли стати жертвами торговців людьми або зазнати експлуатації в секс-індустрії. А дехто переїжджає до інших країн, не реєструючи переїзд офіційно, і так потрапляє до переліку зниклих безвісти.

Івен зазначила, що брак можливостей для неповнолітніх робить їх вразливими до експлуатації, разом з численними травмами, яких вони зазнають до того, як потраплять у Європу. Дослідження Гентського університету 2022 року показало, що 84% дітей зазнали фізичного насильства під час міграції до Європи, причому понад 90% були свідками цього.

За даними ООН, діти становлять близько 40% переміщених осіб у світі. Рятуючись від воєн і конфліктів, тисячі дітей опиняються в ситуації, коли вони розлучені зі своїми родинами.

Нагадаємо, 2023 рік став найсмертоноснішим для мігрантів із 2014 року: торік зафіксували щонайменше 8 565 смертей на міграційних маршрутах у всьому світі.

Раніше ZMINA повідомляла, що лише за перше півріччя 2023 року загинули щонайменше 289 дітей під час спроби перетнути Середземне море, щоб потрапити до Європи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter