Уряд дозволив без обмежень бронювати працівників військових підприємств

Дата: 16 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Уряд України дозволив бронювати без обмежень щодо кількості працівників підприємств оборонно-промислового комплексу, навіть якщо вони мають дефіцитну військову спеціальність.

Відповідні зміни Кабінет Міністрів вніс до постанови №76, що регулює питання бронювання військовозобовʼязаних під час дії воєнного стану, повідомило Мінекономіки.

Ілюстративне фото. Джерело: Reuters / Kai Pfaffenbach

Відтепер військовозобовʼязані працівники названих підприємств можуть бути заброньовані незалежно від військового звання, віку і військово-облікової спеціальності. 

Рішення – спільна позиція Міноборони, Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості та Мінекономіки, йдеться в повідомленні. Це посилить потенціал оборонно-промислового комплексу і надасть оборонним підприємствам можливість стабільно працювати та збільшувати обсяги виробництва.

“Наше першочергове завдання – забезпечити наших захисників і захисниць усім необхідним для здобуття перемоги”, – сказав заступник міністра економіки Ігор Фоменко.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Міністерство оборони України підготувало нову редакцію законопроєкту про мобілізацію, в якій враховано всі пропозиції, погоджені з депутатами на засіданнях Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Урядовий законопроєкт про мобілізацію, який громадські активісти та незалежні експерти називали антиконституційним та дискримінаційним, повернули авторам на доопрацювання. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter