“Уроки толерантності”: в Україні почалося знімання фільму про ЛГБТ та гомофобію в українському селі

Дата: 04 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

В Україні розпочалося знімання художнього фільму режисера Аркадія Непиталюка “Уроки толерантності” за підтримки Держкіно. В основу сценарію лягла п’єса Ігоря Білиці “Гей-парад”, а його співавтором є Олексій Гладушевський – продюсер “Мого юного принца”, ще одного майбутнього фільму про ЛГБТ.

Про це повідомляє Державне агентство України з питань кіно.

Фото: Держкіно України

Кінострічка розповість історію провінційної шкільної вчительки, яка вмовляє чоловіка та дітей підписатися на державну програму з євроінтеграції “Уроки толерантності”. За умовами програми сім’я має на якийсь час поселити в себе вдома ЛГБТ-представника та активіста. Головні герої боротимуться зі своєю гомофобією та неприйняттям інакшості.

Режисер фільму Аркадій Непіталюк переконаний, що ця історія зможе достукатися до темного внутрішнього світу людей та розколоти камінь упередженості в тих, хто її має.

Головні ролі у фільмі виконують актори Олександр Ярема, Олена Узлюк, Кароліна Мруга, Акмал Гурезов, Борис Георгіївський та зірка “Кіборгів” Олександр Піскунов, який у червні зробив камінг-аут.

Над виробництвом фільму працює кінокомпанія Solar Media Entertainment, а продюсером стрічки є Сергій Лавренюк (“11 дітей з Моршина”, “DZIDZIO Контрабас”).

Нагадаємо, що українці переважно підтримують рівні права ЛГБТ та гетеросексуальних людей. Під час опитування повністю підтримали зрівняння в правах 31% опитуваних. 23% респондентів також зазначили, що радше погоджуються в зрівнянні в правах.

Натомість категорично проти виступили 19% опитуваних, а 8% зазначили, що радше не погоджуються. Нейтральну позицію з цього питання зайняли 10% респондентів, а ще 7% опитуваних не змогли відповісти на запитання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter