Уроки в коридорі: у Вишневому батьки протестують через переповнену школу

Дата: 24 Квітня 2018
A+ A- Підписатися

23 квітня батьки учнів школи №1 у Вишневому вийшли на мітинг з вимогою закінчити будівництво нового корпусу школи, яке триває вже понад 10 років. Наразі для школярів у навчальному закладі бракує місця для проведення уроків.

Про це повідомляє Громадське радіо.

Замість 336 учнів, на яких розрахована школа, у ній вчиться більше 1200 школярів. Цю інформацію Громадському радіо підтвердили у Вишнівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1.

“Скоро вже в три зміни навчатимуться наші діти, бо класи переповнені. У коридорах доводиться сидіти. У мене в дитини в коридорі маленький клас, і вони там навчаються”, – розповідає Олена, мати першокласника.

У затримці будівництва батьки звинувачують Київську обласну раду. Вона має скликати сесію та виділити кошти на добудову школи. За словами прес-секретарки облради Ірини Андреєвої, для цього потрібно, щоб адміністрація надала до облради всі необхідні документи та зміни до програм обласного бюджету Київської області. “Як тільки ці документи будуть у повному обсязі надані депутатам обласної ради, то їх розглянуть депутати і питання буде позитивно схвалене”, – пояснила вона.

Як стверджує Андреєва, ці документи мали надійти до облради ще до 17 квітня. Однак голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган спростовує це.

“Ще 24 листопада 2017 року адміністрація вже чотири рази на обласну раду надсилала повний пакет проект програми соціально-економічного розвитку, і він без жодних належних обґрунтувань повертався. Тому що це просто небажання голови обласної ради Ганни Старикової проводити сесію і розглядати ці документи”,  – говорить голова Київської ОДА.

Тим часом батьки учнів переповненої школи перекрили дорогу на в’їзді у Вишневе та планують продовжувати мітинг.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter