Уродженку РФ з Івано-Франківська засудили до п’яти років за ґратами за пропаганду комуністичного режиму

Дата: 13 Липня 2022
A+ A- Підписатися

В Івано-Франківську жінку, яка виявилася уродженкою Росії засудили до п’яти років вʼязниці за пропаганду тоталітарного режиму та публічне використання комуністичної символіки.  

Про це повідомила пресслужба обласної прокуратури.

Фото: УНІАН

Відомо, що засуджена з 2015 року отримала громадянство України та проживала в місті Івано-Франківську.

“У суді прокурор довів, що обвинувачена впродовж 2019–2022 років у забороненій соціальній мережі “Вконтакте” систематично поширювала, а також публічно використовувала матеріали із зображенням символіки комуністичного тоталітарного режиму”, – йдеться в повідомленні.
 
Крім того, жінка популяризувала ідеї відродження та відновлення СРСР та виправдовувала злочинний режим, звеличуючи Леніна та Сталіна.

Протиправну діяльність жінки викрило обласне управління СБУ.

Нагадаємо, на початку квітня 2015 року український парламент заборонив пропаганду комуністичного та нацистського режимів в Україні та відкрив архіви радянських спецслужб.

254 народних депутати проголосували за законопроєкт, відповідно до якого Верховна Рада засудила комуністичний та націонал-соціалістичний (нацистський) тоталітарні режими в Україні як злочинні, заборонила публічне заперечення злочинного характеру цих тоталітарних режимів, публічне використання та пропаганди їхньої символіки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter