Уряд частково дозволив Супрун виконувати обов’язки міністерки

Дата: 14 Лютого 2019
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів дозволив Уляні Супрун виконувати обов’язки очільника МОЗ, крім виключних повноважень міністра як члена Кабміну.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

Рішення Окружного адміністративного суду про заборону їй обіймати посаду в.о міністерки охорони здоров’я заблокувало роботу всього міністерства. Про це чиновниця неодноразово писала в себе на сторінці у Facebook.

Ніхто не має права підписувати накази щодо доставки ліків і вакцин у регіони, підписувати договори для закупівель медичних препаратів або ж направлення людей на лікування за кордоном. Це ставить під загрозу здоров’я та життя мільйонів людей і є нічим іншим, як спробою підірвати національну безпеку“, – зауважувала вона в перший день розгляду апеляції.

Згодом чиновниця повідомила, що через довгу судову тяганину на складах псуються ліки з коротким терміном придатності.

“Ліки для пацієнтів з орфанними захворюваннями, такі як хвороба Гоше, мукополісахаридоз, муковісцидоз, застрягли на складі. Ліки для антиретровірусної терапії людей із ВІЛ/СНІД застрягли на складі. Пацієнти, які приймають окремі препарати (лопінавір/ритонавір), вже під загрозою перерви лікування”, – писала вона.

У повідомленні на сайті уряду зазначається, що рішення про часткове розблокування міністерства охорони здоров’я є консолідованим та дозволяє вирішити найбільш критичні питання.

“Розпорядження дозволяє затвердити розподіл вакцин і ліків у регіони, відправити на закордонне лікування 44 українців, продовжити процес будівництва дитячої лікарні “Охматдит” та закупівлю обладнання та інші рішення, що потребують негайного затвердження. Ці документи будуть підписані найближчим часом”, – зауважує прес-служба. 

Нагадаємо, 5 січня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва тимчасово заборонив Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я, частково задовольнивши позов нардепа-“радикала” Ігоря Мосійчука, одним із аргументів якого було громадянство США. Члени Кабінету Міністрів висловили підтримку Супрун та реформам.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter