В Криму російські силовики затримали ялтинську активістку Людвіку Пападопулу

Дата: 05 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Уночі 5 серпня російські силовики затримали ялтинську активістку Людвіку Пападопулу. 

Про це виданню ZMINA розповів адвокат Олексій Ладін.  

Людвіка Пападопулу

Жінку затримали о 00:30 на адмінкордоні з Херсонською областю в Армянську. О 6 годині силовики вирішили доставити її у “Головне управління слідчого комітету” у Сімферополі через те, що вона, начебто, знаходиться у розшуку і у неї взяли підписку про невиїзд.

За словами адвоката, жінці хочуть висунути обвинувачення, а “слідчий” Слідкому Антон Гулій не узгоджував з ним своїх планів щодо допиту.

“Я з нею проконсультувався і вона має відмовитися давати покази і вимагати повістку, щоб прийти зі своїм захисником і дати вичерпні покази щодо інкримінованих обвинувачень, якою б нісенітницею вони б не були”, – сказав Ладін.

За словами “слідчого”, сьогодні активістку перевезуть в ІТТ, а завтра “суд” обере їй запобіжний захід. 

Нагадаємо, 4 лютого окупаційні силовики обшукали помешкання Людвіки Пападопулу у Ялті в межах кримінальної справи про “наклеп в ЗМІ або в інтернеті” за ч. 2 ст. 128.1 Кримінального кодексу Росії.

Під час обшуку у жінки вилучили комп’ютерну техніку та телефон. Після Пападопулу викликали на допит як свідка у цій кримінальній справі.

Відомо, що кримінальну справу незаконне “Головне слідче управлінням Слідчого комітету РФ в Криму” порушили влітку 2020 року за клопотанням “начальника” “Судового департаменту Криму” Керима Акуєва. Приводом став допис в фейсбук-групі “Дошка ганьби чиновників Криму” від 12 серпня 2019 року, де йшлося про захоплення санаторію “Парус” в Ялті, до якого, за словами місцевих жителів, мали відношення люди Акуєва. Акуєв розцінив у цьому дописі ознаки наклепу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter