Унаслідок повномасштабного вторгнення РФ в Україні зникли понад 2000 дітей – Омбудсман

Дата: 25 Травня 2024
A+ A- Підписатися

В Україні внаслідок війни вважають зниклою щонайменше 2021 дитину.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Фото з відкритих джерел

Омбудсман зауважив, що 25 травня відзначають Міжнародний день зниклих безвісти дітей, який має на меті привернути увагу суспільства до цієї проблеми та до правил, які допоможуть запобігти зникненню дітей, адже з початком російсько-української війни це питання стало для України ще боліснішим.

“Незаконні депортації, викрадення дітей росіянами, хаос, що коїться на тимчасово окупованих територіях… Все це тільки посилює проблему та збільшує кількість зниклих безвісти дітей”, – зауважив Лубінець.

Він нагадав, що про зникнення дитини слід негайно повідомляти в поліцію, а в разі порушення прав дитини слід звернутися до уповноваженого Верховної Ради з прав людини за адресою: вул. Інститутська, 21/8, Київ, 01008; на електронну пошту: hotline@ombudsman.gov.ua або на гарячу лінію: 0800501720.

Раніше ZMINA повідомляла, що за результатами дослідження журналістської групи Lost in Europe, з 2021 по 2023 роки після прибуття до Європи зникли безвісти понад 51 тисячу неповнолітніх біженців. Тобто в середньому за день зникають близько 47 дітей-мігрантів. Серед європейських країн, де кількість зниклих дітей-біженців найбільша, – Австрія та Італія.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter