Ультраправі погрожують журналістам Zaxid.net за публікацію матеріалів, де їх назвали “тітушками”

Дата: 18 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Декілька журналістів видання Zaxid.net заявили про погрози своєму життю і здоров’ю з боку ультраправих активістів через свою професійну діяльність. 

Про це повідомили на сайті медіа. 

Про погрози повідомили журналісти Андрій Дрозда та Марта Когут. 

“Мені стало відомо про загрозу моєму життю та моєї сім’ї. Погрози надходять з боку учасників організацій націоналістичного спрямування і пов’язані з роботою видання, де я працюю… вони заявляють, що відстежують моє місце проживання та місця навчання моїх дітей”, – розповів Дрозда під час щотижневої апаратної наради у Львівській обласній державній адміністрації за участю керівників правоохоронних відомств області.

Журналіст наголосив, що погрожують йому ті самі люди, які 12 грудня увірвалися на сесію міськради у Львові з вимогою зняти публікації із сайту медіа, де їх називають “тітушками”.

Аналогічні погрози отримала від ультраправих і Марта Когут. Наразі редакція видання разом з журналістами звернулася з офіційними заявами до Національної поліції України, СБУ та Генеральної прокуратури щодо тиску та погроз через професійну діяльність.  

Окремо головний редактор медіа Олег Онисько звернувся до голови Національної поліції України Ігоря Клименка, генпрокурора Руслана Рябошапки, голови СБУ Івана Баканова та начальника ГУ Національної поліції у Львівській області Василя Віконського із проханням ефективно розслідувати зазначені обставини та притягнути винних до відповідальності.

Як відомо, 12 грудня у Львові група представників різних громадських організацій, зокрема “Об’єднання добровольців”, “Розвитку громади”, “Української спілки учасників АТО” та “Шквалу”, зі штурмом увірвалася на сесію міської ради, де вимагала зняти публікації із Zaxid.net, у яких їх назвали “тітушками”.

За цим фактом поліція відкрила провадження за статтею “Хуліганство”, однак не затримала нікого з учасників штурму. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter