Уламки російської ракети впали на території Молдови – медіа

Дата: 31 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Уламки ракети, збитої українською зенітною системою, впали в північній частині населеного пункту Наславча в Республіці Молдова, що на кордоні з Україною.

Про це 31 жовтня повідомили місцеві медіа.

Село Наславча. Джерело: locals.md / Галина Пушняк

Згідно з повідомленням, зареєстрованих потерпілих немає, але в деяких будинках вибито кілька вікон.

Під час ранкового обстрілу цього дня росіяни цілили в українські ГЕС, зокрема в Дністровську, яка розташована поблизу кордону з Молдовою. Проте силам Протиповітряної оборони України вдалося збити ракету, саме її уламки впали на територію сусідньої країни.

Водночас у міноборони Молдови заявили, що незаконних польотів у повітряному просторі республіки не фіксували.

“Щодо інформації стосовно осколків, що впали на територію Республіки Молдова від ракети, збитої сьогодні вранці українською зенітною системою після атаки ракети на Дністровську дамбу, на території України. У контексті відповідного інциденту повідомляємо, що системи повітряного спостереження Національної армії не виявили незаконних польотів у повітряному просторі Республіки Молдова”,  йдеться в повідомленні.

У відомстві зауважили, що уламки збитої ракети радіолокаційні станції не зафіксували через їхні розміри та малу поверхню відбиття.

У коментарях під цим дописом жителі Молдови зауважили, що російська ракета була дуже близько до молдавського кордону, а Збройні сили України не тільки вчасно її виявили, але й збили. Водночас люди звинуватили Молдову в нейтралітеті.

Нагадаємо, що російські військові 31 жовтня ракетами та дронами атакували десять регіонів України, пошкоджено 18 об’єктів, більшість із яких енергетичні. Під обстріл дронами та ракетний потрапили Вінницька, Дніпропетровська, Київська, Черкаська, Харківська, Кіровоградська, Миколаївська, Львівська, Чернівецька області, а також Дніпро, Запоріжжя та Харків.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter