“Укрзалізниця” створила перший в історії країни “дитячий вагон”

Дата: 02 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Стартував продаж квитків у новий дитячий купейний вагон “Укрзалізниці”. Він курсуватиме в складі поїзда №15/16 Харків – Ясіня з 8 серпня. 

Про це повідомляє пресслужба перевізника.

Фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Вагон у складі потягу курсуватиме з 8 серпня. Як уточнили в “УЗ”, він спеціально обладнаний для зручності, безпеки та інтересу найменших пасажирів віком від 0 до 8 років і їхніх батьків.

Під час модернізації вагон оснастили низкою сучасних рішень для підвищення комфорту подорожі з дітьми – від дитячих манежів до сповивальних столиків у вбиральні. Який саме вигляд має вагон всередині, “Укрзалізниця” поки не показала.

Придбати квитки у цей вагон можна лише через мобільний застосунок “Укрзалізниці”. Вагон має позначку “Дитячий” у застосунку, щоб батьки з маленькими дітьми могли вибрати саме його для подорожі.

Ціна квитка така ж, як і на купейні квитки аналогічного класу у тому самому поїзді. Діти до 5 років включно подорожують поїздами “Укрзалізниці” безплатно і не потребують окремого квитка.

Проєкт дитячого вагона реалізували за ініціативи “Укрзалізниці” у співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та за фінансової підтримки уряду Бельгії.

“Вже третій рік з початком повномасштабної війни родини з дітьми змушені набагато частіше їздити по всій країні. Завдяки цій інноваційній спільній з “Укрзалізницею” ініціативі та фінансовій підтримці Бельгії маленькі мандрівники в Україні зможуть використати час у подорожі для навчання через гру та отримати базову психосоціальну підтримку від працівників, коли і якщо це буде необхідно. Окрім того, дитячі вагони оснащені різноманітними розважально-пізнавальними матеріалами, аби наші діти мали можливість розвиватися за будь-яких умов”, – розповів голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Мунір Мамедзаде.

Нагадаємо, що напередодні “Укрзалізниця” додала жіночі купе на ще чотирьох рейсах. Такі купе мають рекордний рівень задоволеності пасажирів – 88%.

За вартістю жіночі купе не відрізняються від інших купе аналогічного типу на конкретному рейсі, але гарантуватимуть певну приватність та відчуття безпеки під час подорожі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter