Укрпошта навчає водійок пересувних відділень, бо не вистачає чоловіків

Дата: 28 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Акціонерне товариство “Укрпошта” має щонайменше 2 тисячі незаповнених вакансій і перебудовує процеси з розумінням того, що найближчим часом не вистачатиме чоловіків. 

Про це на Business Breakfast Forbes розповів гендиректор товариства Ігор Смілянський, якого цитує Інтерфакс-Україна. 

Ілюстраційне зображення автівки Укрпошти. Фото: pereiaslav.city

Як приклад адаптації до нових умов Смілянський назвав пересувні відділення Укрпошти, керувати якими тепер навчають жінок. 

“Ми маємо максимально роботизувати (виробничі процеси. – Ред.), а в деяких речах почати навчати жінок”, – вважає гендиректор товариства. 

Для того щоб розв’язувати проблему з кадрами, у Києві вже запрацював перший автоматизований центр, що обробляє до 300 тисяч посилок на день.

“І якщо раніше потрібно було багато людей, то сьогодні бригада з 15 осіб обробляє до 150 тис. посилок на добу. І зрозуміло, що не треба стільки людей”, – розповідає Смілянський. 

Нині загалом в акціонерному товаристві 768 співробітників мобілізовані до ЗСУ. Станом на 28 лютого 2024 року в компанії працюють приблизно 40 тисяч людей.

Нагадаємо, що повномасштабне вторгнення Росії призвело до стрімкого зростання ролі жінок в українській економіці. 

Внаслідок великої війни майже 5 мільйонів українців втратили роботу, а найбільше безробіття вдарило саме по жінках та мешканцях сходу, кажуть дослідники.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter