Український журналіст агенції Reuters Іван Любиш-Кірдей у важкому стані – ІМІ

Дата: 26 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Оператор агенції Reuters Іван Любиш-Кірдей отримав важке поранення внаслідок російського удару по готелю “Сапфір” у Краматорську 24 серпня.

Про це повідомляє Інститут масової інформації з посиланням на власне джерело. 

Оператор агенції Reuters Іван Любиш-Кірдей. Фото з фейсбуку

За словами джерела, Іван перебуває в лікарні Дніпра. Він у критичному стані на штучній вентиляції легень, його прооперували.

Іван Любиш-Кірдей знімав події на Євромайдані. У 2014 році він потрапив в Іловайський котел, з якого вирвався разом з колегами. Про це Іван зняв документальний фільм “Кривава війна в Україні — Втеча з Іловайська”.

Нагадаємо, у Краматорську внаслідок російського удару по готелю “Сапфір” загинув радник з питань безпеки британського інформагентства Reuters Раян Еванс. 

Інші двоє журналістів команди Reuters були поранені, вони перебувають у лікарні. Один з них отримав серйозні поранення. Водночас Reuters не називає їхніх імен.

За даними правоохоронців, серед поранених – четверо репортерів: громадяни США, Німеччини, Латвії та України. Пораненим журналістам, віком 38, 40, 41 та 46 років, надано медичну допомогу. Чоловіки отримали мінно-вибухові травми, забій головного мозку, перелом ноги, контузії, різані рани й забої тіла. Двох з них госпіталізовано, інші лікуються амбулаторно.

Нацполіція зазначає, що Росія вдарила з ОТРК “Іскандер-М” по готелю, де жила команда репортерів іноземного медіа.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter