Український застосунок Promova першим у світі запустив окремий режим вивчення мов для людей з дислексією

Дата: 05 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Український застосунок для вивчення мов Promova, який має 11 мільйонів користувачів, запустив новий режим Dyslexia Mode для людей з дислексією. Там використали спеціальний шрифт Dysfont, зменшили яскравість кольорів і додали мультисенсорні методи навчання.

Про це повідомили на сайті застосунку. 

Шрифт Dysfont розробив дизайнер Мартін Пісний, у якого в сім років діагностували дислексію. Шрифт розвʼязує основні проблеми читання, такі як перемикання літер, перевертання букв і нестабільність тексту (слова, які тремтять, рухаються або змінюють форму). Приміром, Dysfont полегшує розрізнення найпоширеніших змін літер: p, q, b і d. Він також змінює великі та малі літери, щоб зробити їх максимально схожими.

“Я вдячний Promova за те, що стала першою компанією у світі, яка впровадила цей шрифт. Разом ми можемо допомогти людям із дислексією успішно вивчати іноземні мови”, – наголосив дизайнер.

Нововведення в застосунку приурочили до Всесвітнього дня поширення інформації про дислексію, який щороку відзначають 6 жовтня. “Режим дислексії” можна ввімкнути в налаштуваннях профілю.

За словами спеціалістки з навчання та засновниці освітнього центру Ivy Prep Ребекки Манніс, близько 10–20% людей у світі мають дислексію. З них до 80% мають проблеми з вивченням мови, тому їм потрібні індивідуальні системи для обробки інформації, відпрацювання лексики та застосування правил граматики.

Є багато застосунків для людей із дислексією, але Promova є першим для вивчення мов, який запустив спеціальний режим Dyslexia Mode.

Нагадаємо, що у жовтні на платформі кар’єрного розвитку Career Hub стартує безоплатний освітній онлайн-курс “Фриланс для молоді з інвалідністю”, створений у межах програми USAID “Мріємо та діємо”. Цей курс повторюється втретє. 52 учасники попереднього набору вже надають послуги на фрилансі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter