Український суд арештував майно ексдепутата Держдуми РФ на понад мільярд гривень

Дата: 06 Вересня 2022
A+ A- Підписатися
Суд наклав арешт на корпоративні права та майно дев’яти підприємств, які є одними з найбільших виробників паперу і картону в Україні. Їхній власник колишній депутат Держдуми РФ від партії “Единая Россия”.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора та пресслужба Бюро економічної безпеки України.

Володимир Крупчак. Джерело: ru.wikipedia.org

Співробітники Бюро економічної безпеки України виявили 9 підприємств, підконтрольних колишньому депутату Держдуми Росії, полковнику армії РФ, які провадили діяльність на території України. Ймовірно, мова йде про власника Обухівського картонного комбінату Володимира Крупчака.

Правоохоронці викрили компанію, яка займається видавничою діяльністю та виробництвом паперових виробів в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

Слідством встановлено, що службові особи ухилилися від сплати податку на прибуток та земельного податку, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету понад 132 млн грн. Також встановлено, що працівники товариства протягом 2019-2021 років, купували автомобілі, нежитлові приміщення, обладнання тощо, яке перебувало у власності іншої компанії та було під заставою у банку, за заниженими цінами“, йдеться у повідомленні.

За клопотанням прокурорів Офісу генерального прокурора заарештовані права і 25 обʼєктів нерухомості підприємств, які є одними з найбільших виробників паперу та картону на території України. Загальна сума заарештованого майна перевищує мільярд гривень.

Перелік підприємств та підозрюваних прокуратура поки не називає, як і імені колишнього російського депутата.

Нагадаємо, на початку вересня Колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила перший позов Міністерства юстиції проти російського олігарха Володимира Євтушенкова про стягнення доходів з його активів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter