Фільм Мстислава Чернова “20 днів у Маріуполі” показали на кінофестивалі Sundance у США

Дата: 21 Січня 2023
A+ A- Підписатися

У США на кінофестивалі Sundance Film Festival (Парк-Сіті, штат Юта) відбулася світова прем’єра документального фільму “20 днів у Маріуполі”, її режисером є журналіст Associated Press, відеограф, письменник Мстислав Чернов, який на початку повномасштабного вторгнення провів 20 днів у місті, що атакували росіяни, – з 24 лютого до 15 березня.

Про це йдеться на сайті фестивалю.

Стрічка є частиною спільного проєкту PBS Frontline та Associated Press, що досліджує тему жертв російської агресії в Україні. На фестивалі вона змагатиметься в номінації World Cinema Documentary Competition з 11 іншими документальними фільмами. 

Мстислав Чернов з іншим журналістом, акредитованим від Associated Press, Євгеном Малолєткою і продюсеркою Василісою Степаненко приїхали до Маріуполя 24 лютого 2022 року, в день початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Впродовж 20 днів вони знімали руйнування, спричинені обстрілами міста, роботу лікарів у шпиталях, численні жертви серед цивільного населення.

Залишили місто журналісти 15 березня 2022 року в складі колони, що виїхала після відкриття гуманітарного коридору.

Подивитись стрічку “20 днів в Маріуполі” можна онлайн на сайті кінофестивалю Sundance, попередньо зареєструвавшись 24 та 30 січня.

Навесні 2022 року Малолєтка і Чернов стали лауреатами премії німецької медіакомпанії Deutsche Welle “За свободу слова”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter