Український фільм “Мати Апостолів” отримав головну нагороду на кінофестивалі в Гонконзі

Дата: 05 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Українська стрічка “Мати Апостолів” режисера Зази Буадзе отримала головну нагороду на кінофестивалі Asia Film Art International Film Festival (AFAIFF) у Гонконзі.

Про це повідомляє Державна агенція України з питань кіно.

Кадр із фільму “Мати Апостолів”

В основі стрічки “Мати Апостолів” – історії жінок, сини яких воювали за Україну у 2014 році. У пошуках сина-льотчика, чий літак було збито над окупованою територією, мати потрапляє в чужий і агресивний світ ненависті та страждання. Вона шукає сина, і маючи в серці велику любов і милосердний характер, змінює всіх, кого зустрічає на своєму шляху. Її відчай і біль перероджуються у вічний материнський дух землі, який повертає синів додому, живих чи мертвих.

Кадр із фільму “Мати Апостолів”

З українською воєнною драмою змагались фільми з Німеччини, Японії, Китаю, Індії, США та Гонконгу. 

“Для України та для нас, творців фільму, ця перемога дуже важлива та символічна. Сьогодні Україна переживає важкі часи. Українці платять непомірну ціну за незалежність своєї держави. Ми, представники української кіноспільноти, маємо велику відповідальність нести світу достовірний український наратив”, – поділився продюсер фільму Дмитро Овечкін.

Кадр із фільму “Мати Апостолів”

Стрічку створено кінокомпанією “Студія “Золоте Руно” за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, промокампанія картини проходить за підтримки Держкіно.

Нагадаємо, що на ютубі вийшов документальний фільм про окупований Херсон “Тихий терор. Хроніки пекла”. Стрічка містить документальні кадри та розповіді людей, яким вдалося виїхати з окупації. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter