Українського правозахисника Володимира Яворського депортують із Білорусі

Дата: 15 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Українського правозахисника Володимира Яворського депортують з Білорусі на 10 років. Він повинен покинути країну впродовж трьох днів.

Про це повідомляє телеканал “​Белсат”.

Факт тривалого проживання Володимира в Білорусі ігнорується судом, так само як і непричетність правозахисника до дій своєї дружини Тетяни Гацури-Яворської.

Як повідомив “Радіо Свобода” старший син пари Ольгерд, Володимир Яворський з молодшим сином Данилом вже залишили Білорусь і поїхали до України.

Також сьогодні закінчується 10 днів з моменту затримання Тетяни Гацури-Яворської: їй повинні висунути звинувачення або відпустити. 

Білоруські правозахисники вже визнали Тетяну політв’язнем, а Європейська кіноакадемія і понад 50 кіноорганізацій закликали звільнити правозахисницю.

Нагадаємо, що 6 квітня в Білорусі затримали керівницю громадського об’єднання “Ланка” Тетяну Гацуру-Яворську, а також активісток “Ланки” – Юлію Семенченко і Наталію Треніну.

Усі вони були серед організаторів фотовиставки “Машина дихає, а я – ні”, присвяченої білоруським медикам, які борються з пандемією коронавірусу та політичними переслідуваннями. Експозицію відкрили 30 березня, однак уже наступного дня санітарні служби та рятувальники нібито виявили порушення. Організатори перенесли виставку в онлайн, а після затримань узагалі закрили її.

Фото обкладинки: zn.ua

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter