Українського посла обурила новина про “громадянську війну” на Донбасі в австрійській газеті

Дата: 07 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Посол України Олександр Щерба обурився через статтю австрійської газети Der Standard про “громадянську війну” на території нашої країни та звернувся до редакції з питанням про можливість подискутувати про це на шпальтах видання.

Про це дипломат написав у своєму твітері.

Джерело: фейсбук Олександра Щерби

“Українська земля. Російські прапори, солдати та зброя – з одного боку, українські – з іншого. Але це не окупація, а “громадянська війна” для Der Standard”, – наголосив Щерба.

Статтю “Україна хоче вступити в НАТО, знову спалахує громадянська війна” Der Standard опублікував 6 квітня. Ці слова журналісти наводять як цитату президента України Володимира Зеленського.

“Президент Володимир Зеленський заявив у вівторок, що вступ України до військового союзу НАТО “є єдиним способом припинити громадянську війну на Донбасі”. Раніше він говорив телефоном з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. НАТО наполегливо підтримує суверенітет і територіальну цілісність України і залишається відданим тісному партнерству, сказав Столтенберг”, – говориться в матеріалі.

Після публікації Щерба звернувся до австрійського видання: “Шановний Der Standard, чи настане колись час для чесного обговорення того, що ви називаєте “громадянською війною”, або у вас дозволена тільки одна точка зору?”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Україна закликала Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ перевірити російський фейк про нібито вбиту українськими військовими дитину в селищі Олександрівське на Донеччині, яке знаходиться за 15 кілометрів від лінії розмежування біля окупованого Єнакієвого.

За версією проросійських ЗМІ, військові Збройних сил України нібито скинули вибуховий пристрій за допомогою безпілотника.

За словами члена української делегації в ТКГ, журналіста Дениса Казанського, факт загибелі дитини реальний, однак боєприпас дитина знайшла у сараї рідних. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter