Українсько-британська IT-ініціатива запустила платформу для допомоги постраждалим від війни українцям

Дата: 21 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

IT-ініціатива Project Ukraine запустила міжнародну спеціалізовану платформу Find Refuge для допомоги українцям, що через війну опинились у складній ситуації. На платформі можна надати чи отримати консультації з правових питань, поради щодо працевлаштування, пошуку житла, медицини, освіти. 

Про це йдеться на сторінці сайту. 

Фото: “Європейська правда”

Засновник Find Refuge Артур Корвін Павеллс розповів, що через російську агресію мільйони українців були змушені залишити свої домівки й тепер потребують консультативної допомоги, поради чи просто підтримки. Однак досі не існувало централізованого майданчика, куди люди могли б звертатися для розв’язання своїх проблем, а волонтери у зручний для себе спосіб надавати допомогу тим, кому вона справді потрібна.

Скриншот з сайту

“Саме тому ми створили платформу Find Refuge. Ми допомагаємо допомагати – робимо волонтерську діяльність максимально комфортною, а людям надаємо можливість отримати допомогу швидко, легко та навіть без потреби виходити з дому”, – пояснив він.

Щоб отримати чи надати допомогу, слід зареєструвати на сайті та розповісти про свої потреби чи можливості, заповнивши невелику анкету.

Скриншот з сайту

Після отримання запиту на допомогу система обробляє його та передає компетентному волонтеру, який знаходиться у тому ж регіоні та має можливість допомогти. 

Нагадаємо, що у грудні 2022 року українські розробники створили застосунок “Подія” для земляків, яким потрібна допомога за кордоном. У програмі можна знайти психологічну підтримку, юридичні консультації, творчі заняття для дітей, розмовні клуби для вивчення місцевої мови та конференції, замовити їжу, одяг. Також є підтримка онлайн-заходів.

Крім того, спеціально для українських громадян, які вимушено переїхали до інших країн, створили застосунок “I’m Ukrainian”. За його допомогою біженці можуть знаходити необхідні послуги, варіанти для освіти або працевлаштування, а також корисні освітні курси.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter