Українські журналісти масово отримують листи з погрозами

Дата: 25 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Редакції українських ЗМІ масово отримують листи з погрозами про сурові допити та отримання вже незабаром тюремних термінів за “тероризм” та “екстремізм”.

 Про отримання таких листів повідомили, зокрема, онлайн-видання “Європейська правда”, Запорізький сайт 061.ua та Главком.  

Джерело: pixabay.com

Про погрози в разі російської окупації журналістам “Європейської правди”, надіслані електронним листом за підписом “Месропа Брызгалова”, повідомив на фейсбуку головний редактор видання Сергій Сидоренко

У листі повідомляється, що слідчий комітет Росії вже порушив кримінальні справи щодо всіх журналістів видання за статтею “екстремізм”.

“Усі ваші контактні та персональні дані передано російським правоохоронцям”, — йдеться в листі.

Його автор обіцяє українським медійникам, що коли російські військові окупують населені пункти, їх очікують “суворі допити та тюремні терміни”. Також журналістам пропонується звільнитися з роботи “прямо зараз”, щоб стати свідком та уникнути “реального покарання”.

Анонімні погрози на електронну пошту також отримують працівники видання Главком. Лист-погроза підписаний “Акмолом Пластінкіним” та надійшов з електронної адреси akmolp153e@mail.ua.

“Усі дані співробітників вашого ЗМІ злито ефесбешникам Росії”, — йдеться в тексті листа.

Його автор заявляє, що кожен із працівників видання, який “не припинить працювати на українську пропаганду режиму Зеленського”, буде покараний за статтею 205 КК Російської Федерації “Тероризм”.

“Акмол Пластінкін” погрожує, що тюремні терміни загрожуватимуть працівникам ЗМІ вже “найближчим часом”.

Також листа з погрозами, підписаного “Айзоном Атаєвим” та надісланого із забороненої в Україні пошти mail.ru, отримав на редакційну пошту Запорізький сайт 061.ua.

У коментарі регіональній представниці ІМІ співробітники сайту уточнили, що в тексті йдеться: “Усі дані співробітників вашого ЗМІ злито ефесбешникам Росії. Кожен з вас, хто не припинить співпрацювати на українську пропаганду режиму Зеленського, буде покараний за статтею 205 КК РФ “Тероризм”.

У повідомленні журналістам запропонували самостійно дізнатися, які тюремні терміни загрожуватимуть за цією статтею, зокрема ознайомившись із Кримінальним кодексом РФ.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що українські ЗМІ 25 березня піддалися потужним хакерським атакам ворога.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter