Українські військові привезли гуманітарку мешканцям Суджі на Курщині

Дата: 14 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Українські військові привезли гуманітарну допомогу мешканцям міста Суджа в Курській області РФ, яке контролюють ЗСУ. 

Про це йдеться в сюжеті ТСН. 

Скриншот відео

Журналісти ТСН стали першими, хто випустив репортаж про те, як живуть ті, хто лишився в Суджі, відколи контроль над населеним пунктом перейшов до українських військових. 

За словами медійників, суджани живуть у підвалах та харчуються допомогою від ЗСУ. У репортажі показали людей, що виходять з підвалу житлового будинку та забирають коробки з харчами та водою.

Точно не відомо, скільки цивільних росіян лишилося на територіях, контрольованих Україною. Російські посадовці оцінювали їхню кількість у кілька тисяч. 

Україна офіційно заявила, що не планує анексувати територію Курської області РФ. Однак, згідно з міжнародним правом, Україна отримує права та обов’язки з адміністрування окупованих територій у межах права військової окупації. Детальніше про це можете прочитати за посиланням

Нагадаємо, що українські правники вже почали дискусію щодо дотримання Україною міжнародного права під час військових дій на території РФ. До прикладу, можете прочитати колонку правозахисника Сергія Зайця про те, як діяти українській владі, щоб дотриматися стандартів прав людини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter