Українські розвідники дістали списки росгвардійців, які вбивали цивільних на Київщині

Дата: 07 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Головне управління розвідки Міністерства оборони України здобуло списки російських військовослужбовців, які скоювали воєнні злочини в Київській області.

Повний список отриманих розвідниками документів можна переглянути за покликанням

У списку імена окупантів з 748-го окремого батальйону оперативного призначення Росгвардії (в/ч 6912) з міста Хабаровськ. 

У переліку, окрім близько сотні імен, також схеми вишукування колон військової техніки, список боєприпасів й іншого обладнання. 

“Кожен українець повинен знати їхні імена. За скоєні злочини проти мирного населення України всі воєнні злочинці постануть перед судом і будуть притягнуті до відповідальності”,прокоментували оприлюднення списку у ГУР Міноборони.

Раніше журналісти-розслідувачі з команди Conflict Intelligence Team казали, що доказами участі у скоєнні злочинів на Київщині, зокрема Росгвардії, слугують як розповіді цивільних про вбивства, так і ролики, на яких видно, як відкривають вогонь по мирних людях. 

Це не перший список російських окупантів, який публікує українська розвідка. Раніше оприлюднювали перелік службовців із 64-ї окремої мотострілецької бригади, а також зі східного військового округу, 35-ї та 36-ї загальновійськової армії, тихоокеанського флоту та повітряно-десантних військ.

Переглянувши ці списки, журналісти “Слідство.Інфо” знайшли в соцмережах сторінки п’ятьох росіян віком від 20 до 25 років, один з яких розповідав, що нібито відрізав вуха українцям на окупованих територіях.

Частина зі списку росіян, що вчиняли злочини на Київщині, раніше брали участь у війні в Сирії. Там російська армія також скоювала воєнні злочини. 

Нещодавно медіа з посиланням на посадовців США повідомляли, що виявлення причетних до скоєння воєнних злочинів на Київщині “є надзвичайно важливим пріоритетом” для американських розвідників. 

Фотографія обкладинки: Felipe Dana/АP

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter