Українські медійники прийшли на Global Media Forum у футболках з цифрами, що розповідають про війну в Україні

Дата: 18 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Українські журналісти з’явилися на Global Media Forum у Бонні у футболках з цифрами, що повʼязані з війною в Україні. Так вони прагнули привернути увагу світу до агресії Росії. 

Про це повідомила представниця Інституту масової інформації з Черкащини Єлєна Щепак.

Фото: Віталій Улибін

В акції взяли участь керівники дев’яти регіональних українських медіа: “Четверта влада”, “Полтавська хвиля”, “Варош”, “Краматорськ пост”, 18000, “Маяк”, “Зміст”, “Шпальта”, dev.ua.

У директорки видання “18000” Єлєни Щепак на футболці було написано, що 37 961 особа вважається зниклою безвісти через війну в Україні. 

У коментарі ІМІ Віталій Улибін зазначив, що організатори GMF не запросили українців виступити на пленумі. 

“Знайшлося місце для обговорень Навального і навіть місце в панелі для хороших білорусів і росіян. Відтак сьогодні вся наша команда українських журналістів буде доносити інформацію у будь-який доступний спосіб”, – написав Улибін.

Директорка з розвитку видання Varosh Ірина Совʼяк на своїй футболці написала: “Росія вбила щонайменше 551 дитину в Україні”.

“Ми побачили, як мало уваги приділяється темі України під час обговорень на GMF. Точніше, ця тема майже відсутня, зокрема в таких специфічних обговореннях, як безпека журналістів, де українці могли б точно поділитися своїм досвідом роботи на фронті. Для нас зробити написи на футболках і проходити в них весь день – дуже швидкий, очевидний і водночас ненав’язливий спосіб нагадати про те, що війна в Україні досі триває”, – розповіла вона в коментарі ІМІ.

Головна редакторка одеського медіа “Маяк” Таіна Федосеєва написала на футболці цифру 1395 – кількість повітряних тривог, що була оголошена в її рідному місті за час повномасштабної війни. Вона підкреслила: важливо показати, що ховається за цифрами на футболках.

“Для багатьох із нас вони особисті – “п’ять моїх друзів загинули на війні”, “один мій дім забрала Росія”. Це не про статистику і не про абстрактні історії, це про те, що відбувається з нами й з кожним з українців просто зараз”, – наголосила медійниця.

Нагадаємо, що ZMINA також пише про війну в цифрах. Зокрема, з 24 лютого 2022 року російські військові стратили щонайменше 61 українського військовополоненого. Про підозри повідомили чотирьом окупантам, і вже є один вирок. 

А з початку війни у 2014 році Росія вбила в Україні понад 800 дітей. За час повномасштабного вторгнення окупанти вбили щонайменше 551 українську дитину, а ще щонайменше 1 368 дітей отримали поранення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter