Українські фотографи виступили проти участі росіянки Марії Гельман у журі World Press Photo 2024

Дата: 15 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Українська Асоціація професійних фотографів (УАПФ) виступила проти участі росіянки Марії Гельман у складі журі конкурсу World Press Photo 2024.

Про це йдеться на сайті УАПФ.

Марія Гельман. Джерело: ukrainianphotographers.com

Гельман значиться серед п’яти членів європейської команди суддів, які оцінюватимуть, зокрема, й українських фотографів.

До складу журі разом з нею входять Анастасія Тейлор-Лінд, голова цьогорічного журі (Велика Британія / Швеція); Андреас Трампе, старший фоторедактор Stern (Німеччина); Жиль Штайнман, режисер, Neue Zürcher Zeitung (Швейцарія), та Маріама Атта, кураторка (Велика Британія).

Українські фотографи звернулися до керівництва конкурсу з наполегливою вимогою змінити склад журі та виключити з його числа представницю РФ.

УАПФ вважає участь Гельман нелогічною й такою, що може вплинути на об’єктивність в ухваленні рішень під час оцінювання робіт учасників.

“Крім того, з 2014 року триває неспровокована, загарбницька, жорстока та несправедлива війна Росії проти України, і ми вважаємо, що участь представниці Російської Федерації Марії Гельман викликає масу етичних питань”, – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, що щорічний конкурс World Press Photo є відкритим для всіх професійних фотографів, які працюють у сфері фотожурналістики та документалістики. Регіональних переможців цього року оголосять 3 квітня.

Минулого року World Press Photo Contest в категорії Photo of the year за фотографії з оточеного Маріуполя отримав фотограф, учасник УВПФ Євген Малолєтка.

Раніше ZNINA повідомляла про те, що в Німеччині проросійські діячі переслідують українських активістів за критику пропутінської співачки Анни Нетребко.

Вони розповіли, що переслідування почалося після низки антиросійських і проукраїнських акцій, які вони провели в Німеччині. Зокрема, акцію з вимогою заборонити виступи Нетребко.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter