Українські біженці в Британії можуть залишитися без житла: Homes for Ukraine шукає нових спонсорів

Дата: 31 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Піврічний термін дії програми безкоштовних будинків для українських біженців закінчується, тому Homes for Ukraine шукає нових спонсорів. Активісти хвилюються через “тихе згортання” програми підтримки, а деякі орендодавці стурбовані, що державна підтримка не збільшиться разом зі зростанням вартості життя.

Про це повідомляє видання “Вокс Україна” з посиланням на Daily Мail.

Фото: Європейська правда

Homes for Ukraineце програма, яку створив уряд Великої Британії для підтримки біженців з України. Вона допомагає українцям знайти житло мінімум на шість місяців.

Так, кожен охочий британець може прихистити в себе українську родину. За це орендодавець отримує 350 фунтів стерлінгів на місяць із державного бюджету Сполученого Королівства.

“Цієї зими ми зіткнулися з дуже реальною перспективою надзвичайної ситуації з бездомними, оскільки шестимісячний період розміщення добігає кінця”, – зазначає секретарка лейбористської партії Leveling Up Ліза Ненді.

Британські громадські організації закликають уряд продовжити програму та збільшити фінансування інших благодійних ініціатив напередодні зими. Офіційної відповіді від уряду Великої Британії наразі немає.

Крім того, понад 30 організацій звернулися до прем’єр-міністра з проханням публічно запевнити, що програма Homes for Ukraine й надалі отримуватиме державну підтримку.  

Наразі програма Homes for Ukraine продовжує роботу, заявку для отримання або надання допомоги можна заповнити на сайті. У соцмережах організатори закликають британців долучатися до ініціативи, адже з кожним днем дедалі більше українців прибувають до Британії.

Однак поки що уряд Британії не давав коментарів щодо продовження програми або створення альтернативних схем для українських біженців.

Нагадаємо, що Грузія продовжила програму допомоги українським біженцям для оренди житла ще на шість місяців. На сьогодні допомогу для оплати оренди квартир отримують 500 сімей з України. Їм нараховують по 300 ларі на сім’ю (близько 4 тисяч гривень). Крім того, понад тисячу українців отримують щомісячну соціальну допомогу в розмірі 45 ларі (600 гривень) на особу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter